Kategoria:

Dodał(a):

6 Cze 2018, 10:07

Klauzula informacyjna dla rodziców/ uczniów

             Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL)informuję, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Pani Urszula Jurgiel – Dyrektor Społecznej Szkoły Podstawowej STO, 16-300 Augustów, tel. 876432729, email: zss_augustow@post.pl

2. W sprawach ochrony swoich danych osobowych proszę o kontakt z Panią Dorotą Jakuć – Inspektorem Ochrony Danych SSP STO w Augustowie, tel. 876432729. email: zss_augustow@post.pl

3. Dane osobowe Pana/Pani /ucznia będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust.1 lit. c, ogólnego rozporządzenia j/w o ochronie danych w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo oświatowe z dn. 14 grudnia 2016r. (Dz. U. z 2017r. poz. 59 oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991r. (Dz. U. z 2017r. poz. 2198) w celu realizacji statutowych zadań dydaktycznych, opiekuńczych i wychowawczych w placówce.

4. Pana/ Pani/ ucznia dane osobowe przechowywane będą przez czas określony w Jednolitym Rzeczowym Wykazie Akt.

5. Posiada Pan/Pani/uczeń prawo do: dostępu do danych osobowych, prawo ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.

6. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oświatowego.

7. Rodzicom/uczniom przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.